[rev_slider 4]

GUE Opleidingen

De Fundamentals opleiding is bedoeld voor duikers met ervaring die willen instromen binnen de GUE organisatie. Deze cursus is bij uitstek geschikt om je huidige kennis en kunde te perfectioneren en kennis te maken met GUE als organisatie. Je kunt kiezen of je Fundamentals ‘recreatief’ of ’technisch’ wilt doen. Wil je technisch- of grotduiken bij GUE dan is fundamentals met een ’tech rating’ een vereiste.

De cursus bestaat uit vier dagen training gericht op de basis; houding/ligging, vinslagen, duiken in teamverband, gasdelen en opstijgingen. De eerste dag bestaat voornamelijk uit theorie, workshops en een zwemtest. De andere drie dagen lig je veel in het water, afgewisseld met ‘field drills’ en video debriefings.

Het is ook mogelijk om deze opleiding in twee delen te splitsen; level 1 en level 2. Vind je de opleiding te intensief of lukt het niet om vier dagen te plannen dan is dit wellicht een goede oplossing.

Voor deelnemers die al gecertificeerd zijn om naar 30 meter te duiken is het mogelijk om de extra module ‘Triox’ te volgen. Deze dag krijg je aanvullende uitleg over de voordelen van helium in combinatie met duiken tot 30 meter diepte en je maakt twee ervaringsduiken met trimix 30/30. Het gebruik van helium geeft een veel lagere narcose en zal zeker bij inspannende diepe duiken met een hoge taakbelasting veel meer rust en plezier geven. Heb je nog geen brevet voor 30 meter of heb je al Fundamentals gedaan dan is de Triox Primer ook later te volgen en zal dan bestaan uit twee dagen waarin je in totaal vier duiken maakt.

De cursus wordt gegeven door instructeur Sander Evering. Hij geeft les aan maximaal 3 personen tegelijk. Voor data kijk hier of neemt contact op met sander@divesolutions.nl

Voor specifieke informatie en cursus inhoud kun je op de GUE website kijken of onderstaand contactformulier invullen.

Kosten €699,- exclusief GUE registratie $95,-

GUE Tech 1 LinaDe GUE Tech 1 opleiding is absoluut uniek in zijn soort. Je leert duiken tot maximaal 51 meter, met trimix en een decompressiegas. Toch ben je onderwater niet gebonden aan een vast schema. Met behulp van ‘ratio deco’ is je plan flexibel en je decompressie strategie eenvoudig, terwijl de duiken met maximaal 30 minuten decompressie behoorlijk stevig zijn.

In deze 6-daagse cursus leer je om te gaan met problemen, lekkages, verloren uitrusting en hoe je dit alles aanpakt in teamverband. Voordat je begint met de ervaringsduiken krijg je theorie, field drills en enkele stevige skills sessies in ondiep water. Een perfecte locatie voor deze cursus is Kroatië (Krnica) vanwege de goede logistiek en de waanzinnige wrakken, maar in overleg is de rest van de wereld ook mogelijk. Voor alle cursusinhoud en vereisten kijk je op de GUE website.

Voor meer informatie over kosten en data mail je naar sander@divesolutions.nl

2015-11-13 12.19.04De Gasblender cursus is geschikt voor iedereen die precies wil weten hoe je gassen op een veilige manier moet vullen. We gaan in op diverse vulsystemen, het belang van zuurstofschoon, de gevaren van het vullen tot en met het zelf berekenen en vullen van nitrox en trimix.

Je hoeft voor deze cursus geen GUE-duiker te zijn, sterker nog, je hoeft helemaal geen duikbrevet te hebben. Ook hoef je niet in het bezit te zijn van een analyser of vulslangen, al is dit wel aan te raden.

De cursus bestaat uit 1 dag waarvan een theorie- en praktijkgedeelte en een examen als afsluiting. De kosten zijn €159,- exclusief de GUE fee van $45,-. De kosten van de vullingen reken je af met het duikcentrum waar de cursus wordt gegeven. Bij het downloaden van de lesmaterialen krijg je ook het handige ‘gas management programma’.

GUE

IANTD Opleidingen

IANTD logoMet de cursus mag je tot maximaal 45 meter duiken waarbij gebruik wordt gemaakt van helium om de narcose tegen te gaan en decompressiegas om de opstijgtijd te reduceren. Deze cursus is geschikt voor sportduikers met enige ervaring die willen beginnen met technisch duiken.

Het Tek Lite programma is een samenvoeging van Advanced Nitrox en Advanced Recreational Trimix.

Kosten van het programma zijn €750,- inclusief lesmateriaal, exclusief kosten reis- en verblijf, uitrusting, gassen en instructeurskosten.

Voor meer informatie en data stuur je een mail naar info@divesolutions.nl

IANTD NormoxicDuik dieper op mooie wrakken of ontdek de prachtige koralen op diepte, maar met het gevoel alsof je maar op 20 meter zit! Door de helium ben je helder, je kunt beter beslissingen maken en dat maakt deze diepe duiken veilig. Bovendien geeft het veel meer plezier.

De voorvereisten zijn een Tek Lite brevet, minimaal 18 jaar oud en minstens 100 duiken aan ervaring. Mail voor meer informatie naar sander@divesolutions.nl of neem een kijkje op de IANTD website.

Kosten zijn €999,- inclusief lesmateriaal, exclusief kosten reis- en verblijf, gassen, duikuitrusting en kosten van de instructeur.

iantd full trimixNa de Normoxic cursus en voldoende ervaring kun je verder met de Full Trimix opleiding. Deze duiken gaan naar maximaal 90 meter diepte, na de cursus kun je dit verder uitbreiden. In dit 5-daagse programma leer je meerdere decompressiegassen te gebruiken en om te gaan met hypoxic mengsels.

Om te starten met dit programma heb je minimaal 200 duiken ervaring nodig, moet je 18 jaar of ouder zijn en in het bezit van een Normoxic Trimix brevet (of gelijkwaardig). Kijk op de IANTD site voor meer informatie.

Neem voor meer informatie contact op met Sander Evering via onderstaand contact formulier of mail naar sander@divesolutions.nl

De kosten zijn €999,- inclusief lesmateriaal en exclusief reis- en verblijf, gassen, duikuitrusting en kosten van de instructeur.

SidemountEen revolutionaire vorm van duiken, geen tanks meer op je rug maar langs je lichaam. Het geeft een gevoel van vrijheid, maar vooral meer mogelijkheden op gebied van wrak- en grotduiken. Ga in sidemount uitrusting verder daar waar backmount duikers moeten omkeren. Ontdekt in deze opleiding wat de mogelijkheden zijn, maar ook de nadelen. Sidemount duiken is geschikt voor duikers die van een uitdaging houden en het niet vervelend vinden om met duikmateriaal bezig te zijn.

De 2-daagse cursus bestaat uit een dagdeel theorie, materiaal workshops en een zwembad sessie. Vervolgens maak je nog drie buitenduiken en daarna begint het zelfstandig opdoen van heel veel ervaring.

De kosten van de cursus zijn €349,- exclusief kosten instructeur. Eigen uitrusting is een vereiste, cursus wordt alleen gepland met twee personen.

Sidemount

IANTD

GUE Tech 1

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht