[rev_slider 2]

GUE Opleidingen

IMG_7847De GUE Recreational diver 1 nitrox is gemaakt voor duikers en niet-duikers. Deze Rec 1 cursus bevat de essentiële skills die nodig zijn voor veel zelfvertrouwen in het water, maar het bereid je ook voor op de toekomst. De cursus is geschikt voor iedereen die alles uit de cursus wil halen, streeft naar perfectie en niet wil bezuinigen op kwaliteit. Kijk op de GUE website voor alle vereisten, uitgebreide materiaallijst en de specifieke cursusinhoud.

De cursus wordt gegeven door Sander Evering. Voor meer vragen of data neem dan contact op met sander@divesolutions.nl

Kosten van deze cursus €849,- exclusief GUE registratie $95,-

IMG_8009De Recrational diver 2 cursus sluit naadloos aan als je de Rec 1 cursus hebt afgerond en minimaal 25 ervaringsduiken hebt gemaakt. In deze cursus leer je uitgebreid navigeren, duiken in het donker, veel reddingstechnieken en zelfs komt duiken met helium (triox) aan bod. Deze opleiding is ook zeer geschikt voor duikers die net Fundamentals hebben afgerond met een rec rating. Meer informatie vind je op de GUE website.

De cursus wordt gegeven door Sander Evering, meer data en vragen kun je contact met hem opnemen, sander@divesolutions.nl.

Kosten van deze cursus €849,- exclusief gebruik van gassen, duikuitrusting en GUE registratie €95,-

Rec 3 rifDe ultieme cursus voor sportduikers; duiken naar maximaal 39 meter diepte met een  licht trimixmengsel en een apart decomspressiegas. Geschikt voor duikers die op een veilige manier hun limieten willen verleggen, maar niet aan een zwaardere technische opleiding willen beginnen. Iedereen met Rec 2 of een Fundamentals ‘Rec rating’ kan zich hiervoor inschrijven. Minimum leeftijd 18 jaar en je moet minimaal 75 ervaringsduiken hebben gemaakt, waarvan 25 met een dubbelset. Voor meer cursus specifieke informatie kijk je op de GUE website.

De cursus wordt gegeven door Sander Evering, voor vragen en data kun je contact met hem opnemen, sander@divesolutions.nl

Kosten van deze cursus €849,- exclusief duikmateriaal, gassen, kosten reis- en verblijf en GUE registratie $95,-

boei fundiesDe Fundamentals opleiding is bedoeld voor duikers met ervaring die willen instromen binnen de GUE organisatie. Deze cursus is bij uitstek geschikt om je huidige kennis en kunde te perfectioneren en kennis te maken met GUE als organisatie. Je kunt kiezen of je Fundamentals ‘recreatief’ of ’technisch’ wilt doen. Wil je technisch- of grotduiken bij GUE dan is fundamentals met een ’tech rating’ een vereiste.

De cursus bestaat uit vier dagen training gericht op de basis; houding/ligging, vinslagen, duiken in teamverband, gasdelen en opstijgingen. De eerste dag bestaat voornamelijk uit theorie, workshops en een zwemtest. De andere drie dagen lig je veel in het water, afgewisseld met ‘field drills’ en video debriefings.

Het is ook mogelijk om deze opleiding in twee delen te splitsen; level 1 en level 2. Vind je de opleiding te intensief of lukt het niet om vier dagen te plannen dan is dit wellicht een goede oplossing.

Voor deelnemers die al gecertificeerd zijn om naar 30 meter te duiken is het mogelijk om de extra module ‘Triox’ te volgen. Deze dag krijg je aanvullende uitleg over de voordelen van helium in combinatie met duiken tot 30 meter diepte en je maakt twee ervaringsduiken met trimix 30/30. Het gebruik van helium geeft een veel lagere narcose en zal zeker bij inspannende diepe duiken met een hoge taakbelasting veel meer rust en plezier geven. Heb je nog geen brevet voor 30 meter of heb je al Fundamentals gedaan dan is de Triox Primer ook later te volgen en zal dan bestaan uit twee dagen waarin je in totaal vier duiken maakt.

De cursus wordt gegeven door instructeur Sander Evering. Hij geeft les aan maximaal 3 personen tegelijk. Voor data kijk hier of neemt contact op met sander@divesolutions.nl

Voor specifieke informatie en cursus inhoud kun je op de GUE website kijken of onderstaand contactformulier invullen.

Kosten €699,- exclusief GUE registratie $95,-

Gruner See

Gruner See

Je duiken zijn nooit meer hetzelfde na je eerste ervaring met een scooter. Alles is anders; sneller, spannender en leuker! Maar jezelf in de nesten werken is ook ineens makkelijker. Daarom is een goede opleiding een must.

Tijdens de GUE DPV 1 cursus leer je de skills om te scooteren, duikplanning, scooteren in een team, navigeren en omgaan met problemen. Ook zal de techniek van de scooter zelf aan bod komen.

Om deel te mogen nemen moet je minimaal 16 jaar zijn en in het bezit van een Rec 1, Fundamentals Rec rating of hoger. De cursusduur is 3 dagen en de kosten zijn €550,- exclusief eventuele huur van een scooter en de GUE registratie van $95,-

2015-11-13 12.19.04De Gasblender cursus is geschikt voor iedereen die precies wil weten hoe je gassen op een veilige manier moet vullen. We gaan in op diverse vulsystemen, het belang van zuurstofschoon, de gevaren van het vullen tot en met het zelf berekenen en vullen van nitrox en trimix.

Je hoeft voor deze cursus geen GUE-duiker te zijn, sterker nog, je hoeft helemaal geen duikbrevet te hebben. Ook hoef je niet in het bezit te zijn van een analyser of vulslangen, hoewel dit wel aan te raden is.

De cursus bestaat uit 1 dag waarvan een theorie- en praktijkgedeelte en een examen als afsluiting. De kosten zijn €159,- exclusief de GUE fee van $45,-. De kosten van de vullingen reken je af met het duikcentrum waar de cursus wordt gegeven. Bij het downloaden van de lesmaterialen krijg je ook het handige ‘gas management programma’.

GUE

PADI Opleidingen

Intro duik baliOntdek de mooie onderwaterwereld en ga eens kopje onder! Tijdens een introductie duik leer je hoe het is om onder water te ademen, wat voor uitrusting je daarvoor nodig hebt en vooral hoe leuk het is!

Deze duik maakt geen deel uit van de cursus, maar je weet hierna wel precies hoe je jouw duikcarrière het beste kunt starten. Kies je voor de Padi Open Water cursus of past de GUE Rec 1 opleiding beter bij je?

Ervaar het allemaal en neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of door te mailen naar info@divesolutions.nl of neem eerst een kijkje op de Padi website voor uitgebreide informatie.

Kosten en data in overleg.

Je hebt al een keer een introductieduik gemaakt en je wilt nu volledig zelfstandig kunnen duiken. Samen met een buddy op stap om de onderwaterwereld te verkennen. Of dat nu in het buitenland is of in Nederland, na het volgen van de Padi Open Water cursus ben je er klaar voor!

Deze gestroomlijnde cursus is te plannen vanaf een groepje van drie personen. Neem alvast een buddy mee of neem contact op om te overleggen in welke groep je mee kunt doen. De data en locaties zijn in overleg.

Kosten van de cursus zijn €699,- inclusief gebruik van duikmateriaal en lesboek.

Padi AdvancedNa de Open Water cursus kun je op een eenvoudige manier je ervaring snel uitbreiden door de Advanced cursus te boeken. In vijf verschillende duiken doe je zoveel ervaring op dat je na het behalen van dit brevet tot maar liefst 30 meter diepte mag duiken!

Zo kun je ineens veel meer ontdekken onderwater, je ziet de kleuren veranderen op het rif en dat mooie wrak is ineens wel toegankelijk!

De cursus bestaat uit vijf duiken met bijbehorende theorie uit de Advanced manual, dit is voornamelijk zelfstudie. De cursus is erg praktijk gericht. Van de vijf duiken is navigeren en een diepe duik verplicht. Een voorbeeld van een Advanced pakket kan zijn:

– Diepe duik
– Navigatieduik
– PPB (houding/ drijfvermogen)
– Nachtduik
– Stromingsduik

Heb je al een specialty met duik gemaakt? Dan kun je deze laten meetellen voor je Advanced brevet!

Zin om te beginnen? Vul het onderstaand contactformulier in en vraag naar de eerstvolgende data en de kosten.

Als Open Water duiker wil je meer leren en ervaring opdoen. Dat kan het beste door op het juiste moment een specialty uit te zoeken die bij je past. Zo kun je als beginner het beste starten met een PPB specialty om je drijfvermogen en ligging beter onder controle te krijgen. Daarna kun je kiezen voor bijvoorbeeld de Finkick specialty voor de perfecte voorstuwing.

Ook als ervaren duiker kun je nog genoeg leren. Misschien wordt het nu toch tijd om je Nitrox brevet te halen of besluit je om te leren duiken in een droogpak. Bij Dive Solutions is elke specialty mogelijk!

Welke specialties kun je uit kiezen:PADI-Con-Ed-Flow-Chart

– Nachtduiken
– PPB (houding/ ligging/ drijfvermogen)
– Droogpak
– Diepduiken
– Finkick
– Equipment (leer alles over je duikuitrusting)
– Nitrox
– Navigatie- Zoeken & bergen
– Stroomduiken

Denk eraan dat specialties ook meetellen voor je Advanced brevet, zo kun je op de leukste   manier je Advanced halen!

Voor meer informatie, prijzen en data kun je onderstaand contactformulier invullen.

PADI-rescueAls Advanced duiker heb je behoorlijk wat ervaring. Je hebt geleerd wat belangrijk is en gekozen voor wat je leuk vindt. Nu ben je klaar om te leren omgaan met problemen die kunnen ontstaan tijdens het duiken of aan de oppervlakte. Hoe breng je een duiker in nood efficiënt naar boven? Hoe werkt de zuurstofkoffer eigenlijk en waarom is het zo belangrijk?

Op al deze vragen krijg je een antwoord als je misschien wel de leukste Padi cursus gaat volgen, Rescue Diver.

Voorwaarde is dat je een Advanced brevet hebt en in het bezit bent van een geldige EHBO en reanimatie brevet, niet ouder dan twee jaar. Een eigen medische keuring is ook verplicht. Heb je dit niet? Dive Solutions kan je daarbij helpen.

Voor meer vragen, data of kosten van deze opleiding kun je onderstaand contactformulier invullen.

PADI_Go_Pro_Logo

Als Divemaster krijgt duiken een andere betekenis. Je duikt niet alleen meer voor jezelf, maar je ook om andere mensen te helpen. Zo kun je opfrislessen geven of een aantal niet-duikers voor het eerst meenemen onder water voor hun eerste bijzondere ervaring; ademen onder water! Tijdens vele opleidingen ben jij de rechterhand van de instructeur, een goede samenwerking is het recept voor de perfecte cursus.

Kijk op de Padi website voor alle informatie en Dive Solutions helpt je graag verder met deze bijzondere carrière stap. De kosten van deze opleiding zijn €799,- en dat is inclusief studiemateriaal. Je moet zelf in het bezit zijn van een duikuitrusting, een medische keuren, een Rescue brevet, het Padi lidmaatschap en een verzekering.

Via het onderstaande contactformulier kun je al je vragen stellen of maak een afspraak met Sander Evering.

PADI_Go_Pro_Logo

Je bent gek op duiken en niet alleen dat, het liefst leer je iedereen in je omgeving om ook te leren duiken! Als Divemaster heb je al enige ervaring, maar wil je graag meer dan dat? Kijk op de Padi website voor alle informatie en Dive Solutions helpt je graag verder met deze bijzondere carrière stap.

Via het onderstaande contactformulier kun je al je vragen stellen of maak een afspraak met Sander Evering.

PADI

Trimmen voor fotografen

Trimmen voor fotografenDeze unieke workshop is speciaal ontwikkeld voor fotografen. Samen met Karin Brussaard heeft Sander Evering alle belangrijke basis vaardigheden op een rij gezet die bij geen enkele duiker mogen ontbreken, laat staan bij een fotograaf! Want voor de beste foto’s geldt nog steeds; je wilt geen stof maken en al helemaal niets beschadigen onderwater.

Tijdens deze 1-daagseworkshop wordt de basis opnieuw onder de loep genomen zodat je zo stabiel mogelijk in het water ligt. Daarna leggen we de aandacht  op onder andere achteruit zwemmen, onmisbaar als je dicht op je onderwerp zit.

In een ochtend zal met een heldere presentatie alles worden uitgelegd, gaat de helft van de groep het water in terwijl de andere helft met Karin de opstelling van je camera met behuizing doorneemt. Na een uur draaien de rollen om zodat niemand hoeft te wachten.

Na deze workshop heb je voldoende handvatten om toe te passen in je toekomstige duiken. Wil je meer begeleiding of nog dieper ingaan op de technieken, dan is de “Masterclass” de juiste keuze.

De kosten van de workshop bedragen €129,- en daarbij is lunch, zwembad en een mooie presentatieruimte inbegrepen. De cursus duurt van 10:00 tot 17:00 uur. Je kunt je opgeven bij Karin door te mailen naar info@karinbrussaard.nl of via onderstaand contactformulier.

 Bruno van Saen, internationaal prijswinnend onderwaterfotograaf: “Waar we drie jaar over gedaan hebben, hebben we hier in een middag geleerd. Succesvol onderwaterfotograferen begint bij de duiktechniek want deze is essentieel voor het maken van mooie foto’s.”

Divemaster Inge van Engelen: “Ik maak rotzooi onder water en mijn collega-fotografen zijn daar niet blij mee. Ook pas ik vaak de één vinger techniek toe, maar eigenlijk wil ik dat niet. Ik heb deze dag onwijs veel geleerd op het gebied van drijfvermogen en dingen geleerd die ik nog niet wist. Ik raad deze workshop echt iedereen aan!”

Trimmen voor fotografenEen vervolg op de waanzinnig leuke en leerzame workshop ‘Trimmen voor Fotografen’ kon niet uitblijven. Daarom is de ‘Masterclass’ ontwikkeld; meer informatie, meer duiken, meer ervaring en dat in kleine groepjes van maar drie personen zodat je veel meer persoonlijke aandacht krijgt. Na een snelle herhaling van de basis, het bouwen van je persoonlijke platform, zal er meer nadruk op een hogere taakbelasting worden gelegd. De basisvaardigheden versterken terwijl je aandacht ligt op je camera. Daarom zal er in deze 2-daagse workshop flink wat tijd onderwater worden doorgebracht. Tussendoor is er meer ruimte om je duikuitrusting beter af te stellen en om ander materiaal te testen, zoals lichte of juist zwaardere vinnen.

Deze workshop is bij uitstek geschikt om midden in de winter te volgen in bijvoorbeeld de duiktoren in Enschede, maar in het buitenwater kan ook. Naast Vinkeveen is het mogelijk dat de workshop op locatie gegeven, ook buiten Nederland. Vraag daarvoor naar de voorwaarden.

De 2-daagse workshop kost €275,- per persoon en daarbij komen eventuele kosten zoals flesvullingen en toegang tot het duikwater.De workshop kan zowel in het weekend als doordeweeks gegeven worden. Voor informatie over geplande opleidingen mail je naar sander@divesolutions.nl.

Workshops

Recreatief duiken - Azoren

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht