Sportduiken

 

Bijna 2/3 van het oppervlakte van onze aarde bestaat uit water. Je kunt dus de hele wereld over reizen, maar als je niet duikt mis je dus het grootste deel van je avontuur! Bovendien is het leven onderwater uniek en is er eindeloos veel te ontdekken. Hieronder vind je een kleine impressie van wat je te wachten staat onder water…

Tijdens een nachtduik in Dahab op het huisrif schiet er vanuit de verte een pijlinktvis op me af en voert een showtje op voor de lens van de GoPro camera. Na wat dreigen en stoer doen kiest hij eieren voor zijn geld en verdwijnt weer de nacht in.

 

In de zomer van 2014 op reis naar de Azoren. Rond deze negen eilanden vind je eindeloos veel leven. Bijna nergens is er zoveel diversiteit te vinden en al helemaal niet zo dicht op elkaar. Potvissen, vinvissen, haaien, dolfijnen, mobula’s, pijlstaartroggen, murenen tot en met naaktslakjes. Door de combinatie van stroming, watertemperatuur, veel voedsel en het feit dat dit vulkanische gebied hier als enige aan de oppervlakte komt in de Atlantische Oceaan, maakt dat dit de perfecte kraamkamer is voor het grote onderwaterleven.

Hier zie je een film van de blauwe haai. Ze zijn erg nieuwsgierig en onderzoeken alles. Ze komen af op kleuren en ook op voorwerpen die niet horizontaal in het water liggen. Hier mag je als duiker rechtop staan, zo ben je geen prooi maar wel een interessant object wat ze graag van dichtbij willen bekijken!